Nasza grupa zakończyła udział w projekcie edukacyjnym: ,,Na tropie zdrowego odżywiania”.
Celem projektu było między innymi: polisensoryczne poznanie wybranych warzyw i owoców, kształtowanie nawyków prozdrowotnych dzieci w zakresie jedzenia warzyw i owoców, oraz zachęcanie dzieci do zdrowego odżywiania się. Przedszkolaki poznały takie owoce i warzywa jak: burak, awokado, brokuł, grejpfrut, cebulę, morelę, kapustę i kiwi. Zadania, które miały wykonać, wprowadzały je w świat zdrowego odżywiania. Założyliśmy między innymi przedszkolny kącik witamin, sadząc cebulę i awokado. Przedszkolaki wykonały dużo różnych kart pracy. Wycinały nożyczkami, wyklejały plasteliną, dobierały w pary, czy prowadziły po śladzie. Zadania do wykonania były samą przyjemnością i sprawiały dzieciom dużo radości. ,,Misie”, otrzymały na pamiątkę dyplomy.

Marlena Bowtruczuk